Vranovská nemocnica uviedla do prevádzky nové oddelenie rehabilitácie

27.10.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 27. októbra (TASR) - Vranovská nemocnica uviedla dnes oficiálne do prevádzky nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie. Ambíciou vedenia zdravotníckeho zariadenia je poskytovať služby pracoviska nielen domácim pacientom, ale aj ľuďom z iných okresov Zemplína.
Oddelenie rehabilitácie, ktoré dnes otvorili v priestoroch nemocnice v širšom centre mesta, vykonávalo svoju činnosť v minulom období v objekte zdravotníckeho zariadenia situovanom na okraji Vranova - Rodinnej oblasti. \"Bolo trocha nelogické, aby naďalej fungovali ambulancie v hlavnej budove nemocnice a niekoľko kilometrov ďalej lôžkové zariadenie,\" uviedol riaditeľ Vranovskej nemocnice Jaroslav Suchý.
Zároveň dodal, že nové priestory rehabilitácie disponujú oproti tým pôvodným zvýšeným počtom postelí určených na hospitalizáciu pacientov. \"Máme tu v súčasnosti 20 lôžok, čo je o osem viac, než sme ich mali v Rodinnej oblasti,\" poznamenal s tým, že zvýšená kapacita presťahovaného oddelenia umožní poskytovať zdravotnú starostlivosť aj ľudom z okolitých okresov, a to Humenského, Michalovského a Trebišovského.
\"Ide hlavne o pacientov s ťažšími pooperačnými stavmi, napríklad po operáciách bedrových, kolenných kĺbov či ďalších chirurgických zákrokoch,\" vysvetlil riaditeľ. Ako ďalej uviedol, v nových priestoroch fyziatricko-rehabilitačného oddelenia je zriadený v súvislosti s potrebnou zdravotnou starostlivosťou aj denný stacionár.
Celkovú výšku investície zameranú na zriadenie nového oddelenia v priestoroch nemocnice odhadol Suchý na 35.000 eur. \"Tým však ešte nekončíme, potrebujeme hlavne doplniť prístrojové zariadenia. Najnovšiu techniku budeme hľadať najbližšie napríklad na výstave v Brne,\" komentoval zámery nemocnice Suchý.
Vranovská nemocnica ponúkne v blízkej dobe novovytvorené priestory fyziatricko-rehabilitačného oddelenia aj na študijné účely. \"Ďalšou novinkou je teda spolupráca s Prešovskou univerzitou s Fakultou zdravotníctva. Od januára bude toto pracovisko fungovať ako školiace miesto pre fyzioterapeutov,\" uzavrel Suchý s tým, že pomocnú ruku pri získavaní praktických skúsenosti plánuje ponúknuť zdravotnícke zariadenie vo svojich priestoroch onedlho aj budúcim pôrodným asistentom.
 

Vyberte región